De la Nistru pân’ la mare (VIDEO)

Astăzi la Volovița a avut loc o activitate patriotică cu moto-ul „Un pas mic spre Marea Unire”.  Evenimentul a fost organizat de Gimnaziul „Alexandru Lupașcu” din comună în cadrul Acordului de Parteneriat cu Școala Gimnazială ”Gala Galaction”  din Mangalia (România).

Activitatea a constat din două părți, prima fiind o lecție de istorie a neamului, unde eleva Daniela Nitrean, istoricul Nicolae Bulat, profesoara Ana Bejan, preotul Florentin Doboșeriu, profesoara Sabina Topor, elevul Alexandru Leontoe și jurnalistul Victor Cobăsneanu au povestit istoria românilor, de la daci la situația din prezent a românilor de pe cele două maluri ale Prutului. A doua parte a întrunirii a fost una de suflet, cu poezii, cântece și scenete care au evocat crâmpeie din istoria națională.

Și oaspeții de peste Prut au venit cu „lecția de acasă” pregătită.

La final cei prezenți s-au încins în „Hora Unirii”.

Citiți mai multe detalii vinerea viitoare în ziarul „Observatorul de Nord”.

Acest articol rezultă din implementarea proiectului „Educaţie mediatică pentru democraţie”, susținut financiar de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID și implementat cu susţinerea Centrului pentru Jurnalism Independent şi “Internews” de ziarul „Observatorul de Nord”. Proiectul îşi propune să promoveze jurnalismul cetăţenesc prin implicarea comunităților din raionul Soroca.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.