Replica primarului Victor Său, după învinuirile de la ședința Consiliului municipal

0
51

Astăzi, primarul municipiului Soroca, Victor Său, a organizat un briefing de presă. Edilul consideră că la ședința Consiliului municipal din 29 martie, în care i-au fost aduse mai multe învinuiri referitoare la activitatea sa de primar, dar nu i-a fost oferită posibilitatea de a da explicații. Unii consilieri și cetățeni prezenți la ședință i-au reproșat primarului starea rea a drumurilor și lucrările de reparație nefinisate pe unele porțiuni sau calitatea proastă a acestora, dar și faptul că problemele lor sunt trecute cu vederea de către primar.Astfel, Victor Său a menționat că vrea să informeze locuitorii orașului referitor la problemele abordate, din punctul său de vedere. Totodată primarul a vorbit și despre planurile de a repara alte străzi în acest an.

Amintim că, ieri, 29 martie, a avut loc ședința ordinară a aleșilor locali. Dar nici de data aceasta nu a fost aprobat bugetul pentru anul curent. Victor Său a retras de pe ordinea de zi proiectele de decizie privind aprobarea bugetului municipal în prima și a doua lectură, precum și proiectul privind executarea bugetului municipal pentru anul trecut, pe motiv că acestea nu au fost examinate la comisia de specialitate. Primarul este de părere că această situația a fost creată special de către membrii comisiei de specialitate.

Alte câteva proiecte, care prevedeau alocarea surselor financiare din bugetul pentru 2018, au fost scoase de pe agenda consilierilor. Acestea se refereau la următoarele instituții: Centrul de Resurse pentru Tineret “DACIA”, Centrul de Documentare și Informare „Mihail Sadoveanu”, Direcția Situații Excepționale Soroca. Din același motiv au fost retrase și proiectele privind alocarea surselor financiare din fondul de rezervă SA „Regie Apă Canal” Soroca și ÎM „Direcția Gospodărie Locativ Comunală”.

Iată ce a declarat, astăzi, primarul municipiului Soroca.

La ședința din 29 martie au participat și câteva grupuri de cetățeni, nemulțumiți că problemele cu care s-au adresat autorităților locale sunt amânate sau ignorate. Cetățenii n-au fost zgârciți în exprimări, aceștia și-au vărsat furia pe conducătorii municipiului.

Vedeți în secvențele video, surprinse de echipa Observatorului de Nord, cum a decurs prima parte a ședinței forului municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.