Sorocenii vor plăti mai scump pentru evacuarea gunoiului

0
107

Tarifele pentru serviciile de evacuare a deșeurile, prestate de ÎM “Direcția Gospodărie Locativ Comunală” în municipiul Soroca, au fost majorate. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința consiliul municipal de astăzi.

Ion Spinei, șeful întreprinderii municipale, a informat consilierii că întreprinderea se confruntă cu probleme financiare mari, mai cu seamă după ce în luna aprilie 2017, au fost majorate salariile angajaților. Astfel, într-un an de zile întreprinderea a acumulat pierderi de 330 mii lei. Tehnica din dotare este învechită și  este tot mai greu de activat, a mai menționat raportorul. Totodată, domnul spinei a venit cu propunerea de a majora tarifele pentru serviciile întreprinderii.

Consilierii s-au dat cu părerea. Dacă unii au susținut ideea, alții au menționat că întreprinderea are oportunități de a-și majora veniturile, dar nu profită de acestea.

Pusă la vot, propunerea de majorare a tarifelor a acumulat 17 voturi pro, din 22 de voturi ale consilierilor prezenți la ședință. Astfel, în viitorul apropiat, sorocenii, persoanele fizice și juridice, vor achita pentru servicii după noile tarife lunare:

Evacuarea deșeului menajer – 17.00 lei/persoană ( față de 10 lei în prezent)

Evacuarea deșeului menajer, sectorul privat – 187 lei

Evacuarea deșeului menajer, agenți economici –  212 lei/ 1 m3

Evacuarea deșeurilor dure la gunoiște de către agenți economici – 94 lei/ 1 m3

Curățirea WC sectorul particular – 139 lei/ 1 m3

Curățirea WC agenți economici – 190 lei/ 1 m3.

Cu alte informații de la ședința Consiliului municipal de astăzi, 29 martie, vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.