Un salut pentru primăvară

0
101

Primăvara a fost întâmpinată cu zâmbete și multă bucurie la biblioteca pentru copii ”Steliana Grama”, unde a avut loc o acțiune literar-muzicală cu genericul: ”Cu zâmbet de fecioară, Primăvara peste pământ coboară”.

Programul a inclus activități precum: expoziții de carte și de desene, recital de poezie, cântece, scenete, întâlnirea cu Zâna Primăvara și surprize pentru toți cei prezenți. Evenimentul a fost organizat în cadrul unui frumos parteneriat între Biblioteca pentru copii “Steliana Grama” împreună cu micii beneficiari ghidați de bibliotecarele Maria Purici și Nadejda Borozan; copiii grupei “Struguraș” de la grădinița nr. 16 cu pedagogii lor și un grup de studenți ai Colegiului de Arte “Nicolae Botgros” de la catedra Biblioteconomie și asistență informațională.

Publicul spectator, printre care au fost beneficiarii bibliotecii, părinți, profesori, bibliotecari, educatori ș.a., au avut parte de multă dispoziție bună și un spectacol pe cinste: întâlnirea cu eroii din povești: Baba Hârca, Pepi-Cioraplung, Zâna Primăvara. Ultima a împărțit tuturor mărțișoare, iar celor care s-au trudit pentru a oferi acest frumos spectacol — cadouri.

Cireașa de pe tort a acțiunii literar-muzicale a fost înscenarea poveștii lui Ion Creangă “Capra cu trei iezi”, în rolurile principale fiind copiii de la grădinița “Izvoraș”. Acest moment din spectacol, precum și întâlnirea cu un alt personaj, Baba Hârca, i-a transferat pe toți cei prezenți în lumea poveștilor și a copilăriei, iar dansurile au completat această atmosferă.

Oaspeții, la rândul lor, au exprimat recunoștința pentru efortul depus și emoțiile pozitive pe care le-au primit. Totodată, aceștia au avut și cadouri pentru instituția gazdă. Bibliotecii pentru copii “Steliana Grama” i-a fost decernată o Diplomă pentru promovarea activă a valorilor culturale, educaționale și spirituale, din partea Direcției Învățământ. Directorul Colegiului de Arte ”Nicolae Botgros”, Emil Guțu, a oferit în dar mai multe articole de birou, iar șefa Catedrei biblioteconomie a aceleiași instituții a făcut o donație de carte.

Biblioteca pentru copii ”Steliana Grama” are cca 1000 de beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.