Ajutoare pentru două familii din Băxani, afectate de incendiu

Cele două familii din Băxani, afectate în urma incendiului produs la 8 martie, au beneficiat de donații. Inițiativa aparține unei tinere din Soroca, care nu a rămas indiferentă atunci când a aflat despre acest caz.

Prin intermediul unei rețele de socializare tânăra a reușit să mobilizeze câteva persoane, care și-au adus contribuția, inclusiv un tânăr antreprenor din satul vecin, Hristici, care a asigurat transportarea bunurilor colectate la Băxani. Prin urmare, au fost donate haine, produse alimentare și alte obiecte necesare pentru părinții celor doi copii, de 3 și 7 ani, care după incendiu au rămas fără locuință, dar și pentru familia care au pierdut copilul de 2 ani. Bărbatului ultimei familii i s-a propus la primăvară un loc de muncă pe câmp, în livadă, pentru ca să își poată întreține familia.

Citește: Incendiu la Băxani: Un copil de 2 ani a decedat

“Am plecat la Băxani sâmbătă, unde am fost întâmpinați de primar și membrii celor două familii. Femeia care și-a pierdut fetița de 2 ani se află la moment la spital sub supravegherea medicilor, fiind în a opta lună de sarcină. Prima familie, care a rămas fără casă la momentul dat trăiesc la socrii lor și au 5000 lei, din 15000 de lei necesari pentru a procura o nouă casă în sat. Familia a doua se află într-o stare cu mult mai deplorabilă, deoarece femeia însărcinată este bolnavă. Inima i se află în partea opusă, iar un plămân este foarte afectat. Ei trăiesc într-o casă care nu demult a fost procurată, însă din neatenție, nu au verificat toate camerele la procurare și acum casa este pe cale de a se risipi”, transmite Iuliana Babcenco.

Potrivit inițiatoarei, la ora actuală ambele familii au nevoie de câte o casă, valoarea uneia ajungând la suma de 15 000 de lei.

În viitor Iuliana planifică să ajute mai multe familii social-vulnerabile din raionul Soroca, iar următoarele acte de caritate sunt planificate să fie organizate în perioada sărbătorilor pascale.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.