Ajutoare pentru două familii din Băxani, afectate de incendiu

0
75

Cele două familii din Băxani, afectate în urma incendiului produs la 8 martie, au beneficiat de donații. Inițiativa aparține unei tinere din Soroca, care nu a rămas indiferentă atunci când a aflat despre acest caz.

Prin intermediul unei rețele de socializare tânăra a reușit să mobilizeze câteva persoane, care și-au adus contribuția, inclusiv un tânăr antreprenor din satul vecin, Hristici, care a asigurat transportarea bunurilor colectate la Băxani. Prin urmare, au fost donate haine, produse alimentare și alte obiecte necesare pentru părinții celor doi copii, de 3 și 7 ani, care după incendiu au rămas fără locuință, dar și pentru familia care au pierdut copilul de 2 ani. Bărbatului ultimei familii i s-a propus la primăvară un loc de muncă pe câmp, în livadă, pentru ca să își poată întreține familia.

Citește: Incendiu la Băxani: Un copil de 2 ani a decedat

“Am plecat la Băxani sâmbătă, unde am fost întâmpinați de primar și membrii celor două familii. Femeia care și-a pierdut fetița de 2 ani se află la moment la spital sub supravegherea medicilor, fiind în a opta lună de sarcină. Prima familie, care a rămas fără casă la momentul dat trăiesc la socrii lor și au 5000 lei, din 15000 de lei necesari pentru a procura o nouă casă în sat. Familia a doua se află într-o stare cu mult mai deplorabilă, deoarece femeia însărcinată este bolnavă. Inima i se află în partea opusă, iar un plămân este foarte afectat. Ei trăiesc într-o casă care nu demult a fost procurată, însă din neatenție, nu au verificat toate camerele la procurare și acum casa este pe cale de a se risipi”, transmite Iuliana Babcenco.

Potrivit inițiatoarei, la ora actuală ambele familii au nevoie de câte o casă, valoarea uneia ajungând la suma de 15 000 de lei.

În viitor Iuliana planifică să ajute mai multe familii social-vulnerabile din raionul Soroca, iar următoarele acte de caritate sunt planificate să fie organizate în perioada sărbătorilor pascale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.