Discuţii aprinse despre agricultură şi mediu

Astăzi a avut loc o întâlnire de lucru la Soroca a doamnei Alisa Pîrlog, secretar de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului însoţită de Vitalie Drăgan, şeful Direcției politici în domeniul medicină veterinară și siguranța alimentelor de origine animalieră. La întrunirea cu sorocenii au mai participat Ghenadie Muntean, preşedintele raionului şi Vladimir Ceban, şeful Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat. Iniţial doamna Pîrlog a vorbit despre activităţile ministerului pe care-l reprezintă, după care Aliona Andriuţă, şefa direcţiei agricultură şi alimentaţie şi Tudor Moraru, Șeful Direcţiei teritoriale pentru siguranţa alimentelor au prezentat informaţii despre situaţia din regiune în domeniile care le gestionează. Ghenadie Muntean a atras atenţia reprezentantului ministerului la problema lipsei staţiei de epurare în Soroca, care în opinia lui este cea mai mare problemă a raionului şi care poate fi rezolvată doar cu aportul autorităţilor centrale. Alte întrebări care au fost puse de soroceni ţin de eligibilitatea Incubatoarelor de Afaceri în participarea la proiectele Agenţiilor de Dezvoltare Regională şi a altor entităţi statale, negocierile privind construcţia hidrocentralelor pe Nistru de către Ucraina, starea Institutelor de Cercetări Ştiinţifice şi distrugerea sectorului de seminologie şi altele.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.