Soroca va fi mâine Capitala Centenarului

Mâine, 13 martie, se împlinesc 100 de ani de la votarea Unirii de către Zemstva din Soroca. Cu acest prilej, în municipiu vor avea loc mai multe evenimente social-culturale.

Astfel, la ora 10:30, sorocenii sunt invitați în parcul „Mihai Eminescu”, la un eveniment de comemorare a celor care au susținut Unirea. La ora 12:00, în Curtea Muzeului de Istorie şi Etnografie, va avea loc sfințirea pietrei funerare a generalului Stan Poetaș. Invitați sunt președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, Petru, cadre didactice, elevi, locuitori ai municipiului și raionului Soroca.

În aceiași zi, la 13:30, în sala de festivități a Liceului Teoretic „Constantin Stere”, se va desfășura Conferinţa ştiinţifică: Centenarul votării Unirii de către Zemstva judeţului Soroca, unde vor veni cu comunicări: conf. univ. dr. hab. Gheorghe COJOCARU, conf. univ. dr. hab. Nicolae ENCIU, prof. univ. dr. hab. Ion ȘIȘCANU, conf. univ. dr. Gheorghe NEGRU, cerc. șt. Ion NEGREI, cerc. șt. Tudor CIOBANU, profesorul Grigore CIOBANU, conf. univ. dr. Vitalie CIOBANU, preot dr. Mihail MILEA, Valeriu Popovschi ş.a. Evenimentul este organizat de Direcția Învățământ, în parteneriat cu Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei.

Doritorii sunt așteptați să vină la oricare dintre aceste evenimente.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.