Detectoare de fum au fost instalate în mai multe case din raionul Soroca

0
61

Pompierii şi salvatorii din cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca au instalat în casele oamenilor cu risc sporit detectoare de fum. Totodată, cetățenii au fost instruiţi cu principalele reguli antiincendiare. Acțiunea s-a desfășurat la data de doi martie, în satele Parcani şi Voloave.

Aceste măsuri fac parte din Campania Națională „O casă protejată, o viață salvată”, implementată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. Scopul acesteia este de a preveni riscurile incendiilor în locuințele oamenilor și de ai proteja.

Anual pe teritoriul Republicii Moldova sunt înregistrate incendii soldate cu prejudicii materiale considerabile, persoane uşor şi grav rănite chiar şi decese. “În cele mai multe cazuri în incendii decesele sunt din cauza fumului. Majoritatea cazurilor a survenit la persoanele surprinse în timpul somnului, însă acestea persoane ar fi putut fi salvate dacă locuinţa lor ar fi fost dotate cu detectoare autonome de fum. Rolul principal al detectoarelor autonome de fum este de a identifica şi a alarma la timp incendiul”, Eugeniu Doga, Specialist PC al DSE Soroca.

Campania „O casă protejată, o viață salvată”, va continua pe tot parcursul anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.