Vom avea pașapoarte de tip nou. Vezi cum arată

0
88

Începând de astăzi, Agenția Servicii Publice va elibera pașapoarte de tip nou, care vor avea un grad sporit de protecție, dar și un design nou. Conţinutul informaţional al acestora corespunde cerinţelor internaţionale şi legislaţiei din domeniul protecţiei datelor cu caracter personal. Acestea permit procesarea datelor biometrice și a semnăturii electronice, scrie asp.gov.md.

Designul nou al pașaportului cetățeanului Republicii Moldova include imagini ale monumentelor și obiectivelor turistice din țară, inclusiv și cu Cetatea Soroca.

Potrivit directorului Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, prețul noului document și termenul de valabilitate al acestuia rămân neschimbate. Cei care dețin pașapoarte de tip vechi le pot utiliza până la expirarea termenului de valabilitate.

Reamintim că, la finele anului 2017, Guvernul a avizat pozitiv un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.273-XIII din 09.11.1994 privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte. Documentul prevede extinderea termenului de valabilitate al pașaportului cetățeanului Republicii Moldova de la 7 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani. În prezent, proiectul se află în Parlament pentru examinare.

Totodată, Agenția Servicii Publice menționează că în legătură cu lansarea în producere a pașaportului de tip nou, pentru data de 5 februarie, se sistează recepționarea cererilor pentru serviciile eliberare a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova în regim de urgență (1,3,6,24 ore).

Paşapoartele biometrice noi sunt implementate în contextul realizării Programului Naţional de implementare a Planului de Acţiuni Republica Moldova – Uniunea Europeană (UE) în domeniul liberalizării regimului de vize conform recomandărilor Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO) și asigură libera circulație a cetățenilor Republicii Moldova.

 Sursa foto: asp.gov.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.