Conflictul între generații, actual pentru tineri

0
87

Conflictele între generații a fost tematica întâlnirii de ieri a elevilor de la mai multe instituții de învățământ din Soroca cu psihologul Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor Pro-Viața”, Diana Leșan. Activitatea a avut loc în incinta Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA”.

Specialistul le-a vorbit tinerilor despre etapele unei relații, cauzele neînțelegerilor dintre părinți și copii, schimbările fiziologice și emoționale la adolescenți. Diana spune că mereu au existat conflicte între generații. “Din practica mea, din 10 copii, doar doi comunică cu părinții și nu întâmpină dificultăți la acest capitol. Cred că problema constă în lipsa de atenție și de comunicare. La noi mai mult se vorbește, decât se comunică. Din acest punct de vedere, și părinții trebuie reeducați, învățând să asculte, nu doar să vină cu recomandări, sfaturi și obligațiuni. Uneori sfaturile celor tineri se dovedesc a fi mai bune decât a celor maturi”, transmite Diana.

La întâlnire au fost prezenți voluntari și tineri consilieri ai Consiliului Local de Tineret din Soroca. Tinerii urmează să se implice la organizarea unui flash mob în viitorul apropiat, care ține de informarea sorocenilor despre prevenirea și tratarea cancerului.

Pe lângă discuțiile cu psihologul, potrivit Carolinei Ursachi, coordonatoarea Centrului „DACIA”, au fost propuse teste de personalitate și dezbateri la subiecte legate de perioada adolescenței la tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.