Află ce decizii au fost aprobate de consilierii raionali (VIDEO)

0
70

La 25 ianuarie a avut loc ședința ordinară a Consiliului raional. În cadrul ședinței a fost examinat raportul de activitate al preşedintelui raionului şi a subdiviziunilor Consiliului raional Soroca pentru anul 2017, precum și abrobat Planul de acţiuni al Consiliului Raional pentru anul 2018.

Acesta cuprinde mai multe obiective, printre care îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor la examenele naționale, la concursuri și olimpiade școlare, dezvoltarea personală și profesională a cadrelor didactice, modernizarea tehnologică și diversificarea instrumentelor de promovare turistică, formarea unui instrument de documentare a patrimoniului cultural raional, consolidarea și extinderea serviciilor pentru tineret și altele. Alt obiectiv ține de îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice și dezvoltarea antreprenoriatului local. De asemenea, a fost aprobat și Programul de reparatie și întreținere a drumurilor publice locale din raionul Soroca pentru anul 2018, cu un buget de peste 16 milioane lei. Programul include un capitol precum cofinanțarea proiectelor, cu suma de 2 milioane lei, pentru cazurile în care vor fi câștigate proiecte de investiții pentru infrastructura drumurilor.

Urmărește video integral de la ședința Consiliului Raional mai jos:

Prin vot unanim a fost aprobată în funcția de director al Casei Comunitare Voloave, Eugenia Ardovan, învingătoarea concursului desfășurat recent și Tatiana Coșciug, în funcția de director al Centrul Comunitar Multifuncțional din Rublenita.

Proiectul de decizie privind redeschiderea școlii din Țepilova a fost votat în forma sa inițială, fără amendamente.

Citește și: LIVE TEXT: Acum are loc ședința ordinară a Consiliului raional

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.