“S.O.S. Drumuri inundate de noroi”

1
89

S.O.S. Drumuri inundate de noroi” – așa începe scrisoarea unei locuitoare a municipiului Soroca, expediată pe adresa redacției Observatorul de Nord”. Cititoarea se plânge pe starea deplorabilă a drumurilor pe străzile din regiunea în care locuiește și nepăsarea autorităților municipale. Acesta a expediat și câteva poze prin care își argumentează opinia. Primarul municipiului are o explicație.

Regiunea Maternității, intersecția str. Dr. Svirski” și Meșterul Manole” e într-o stare deplorabilă, cu văgăuni și noroi, e imposibil de circulat în orice mod. Locatarii gândesc să apeleze la domnul prim-ministru Filip, sperând să-i ajute ca și în cazul Bălțenilor. Autoritățile locale sunt la curent, fiind la activ deja de 5 ani cazul dat. Ba spun că s-a epuizat bugetul sau că nu cunosc sectorul, dl. viceprimar Grabciuc n-a auzit de așa ceva”. Anul trecut, câteva străzi din regiune au fost reabilitate, afară de zona menționată. Autoritățile hrănesc” locatarii cu vorbe calde” în perioada electorală, după „abdicare la tron” se ignora din motivele citate mai sus”, se mai spune în mesaj.

I-am solicitat un comentariu primarului municipiului Soroca, Victor Său. Iată ce ne comunică edilul: În 2017 s-au reparat mai multe străzi în varianta albă, în regiunea maternității. E planificat pentru 2018 mai multe străzi care poate niciodată nu au fost reparate nici în varianta albă. Plus de asta, unele străzi iarăși trebuiesc renovate, deoarece condițiile climaterice au condus la aceea că ele necesită iarăși investiții”.

Primarul a mai spus că nu poate afirma cu precizie dacă au fost reparate drumurile pe străzile menționate, ci doar că s-au reparat mai multe porțiuni de drum în acea regiune a municipiului. “Am dus aproape 1000 de tone de material de la Egoreni și aproape 1000 de tone de gravii alb, din care s-a făcut stratul de nivelare  la suprafață, a adăugat  Victor Său.

Reparația drumurilor prin metoda numită “varianta albă” este una populară, dar, cum arată practica, aceasta nu este de durată. Întrebat dacă merită să aplice aceeași metodă în fiecare an, primarul a spus: “Suntem nevoiți, din lipsa surselor financiare. Dacă aveam milioane sau miliarde pentru investiții atunci era din start proiectate și  făcute drumurile capital.  De când dețin funcția de primar, doar al doilea an avem câte patru milioane lei din Fondul Rutier la drumurile locale și le facem lucrul din banii pe care îi avem. Plus din veniturile proprii noi facem varianta albă sau reparația curentă a străzilor”.

Acest mesaj a venit prin aplicația ADAUGĂ O ȘTIRE”.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

1 COMENTARIU

  1. buna ziua rog sa trageti atentia la drumurile din satul Bilicenii Vechi raionul Singerei, mai ales drumul care are denumirea la „Fasola” aici santurile sunt de 1 m adincime si citiva metri latime cind ploua e imposibil de dus la lucru, nemaivorbind de copilasii care trebuie sa mearga la scoala si gradinita. Deja citi primari au fost in sat toti promiteau ca vor repara acest drum dar nimeni nu a facut nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.