Cu desaga în spinare, Moș Crăciun a ajuns la grădinița din Egoreni

0
89

Moș Crăciun a poposit recent la grădinița „Poienița Veselă” din satul Egoreni, raionul Soroca. Micii colindători au primit în dar cadouri de la moș și multe aplauze de la cei prezenți la sărbătoare.

Directoarea grădiniței, Iulia Mutruc, a menționat că sărbătorile de iarnă sunt cele mai așteptate de către copii. În acest an, cu implicarea colectivului și a părinților, în instituție a fost creată o adevărată atmosferă de ajun de Crăciun, cu colinde și poezii.

Oaspeții sărbătorii au fost colectivul „Piatra Crăișorilor” din Egoreni. „Această denumire ne reprezintă localitatea, deoarece avem sonde de piatră, care este distribuită în toată republica. Colectivul este format din 11 copii. Ținem să transmitem copiilor tradițiile noastre strămoșești. Dacă nu o vom face noi, totul se poate pierde”, transmite Petru Țarălungă, șeful Căminului Cultural și conducătorul formației.

Pe lângă poezii și cântece dedicate iernii și lui Moș Crăciun, copiii au împodobit bradul, fiind urmăriți și apreciați de cei dragi.

Primarul satului, Victor Mutruc, spune că se bucură că acum localitatea are o grădiniță, care a fost deschisă în urmă cu 3 ani. Cu suportul Guvernului României și administrației publice locale, atunci a fost renovată bucătăria, dormitoarele, blocurile sanitare, precum și sistemul de încălzire. „La moment avem nevoie de un acoperiș nou, care nu a fost schimbat de 50 de ani și este nevoie de îmbunătățit fațada clădirii. Am scris un proiect privind eficiența energetică și sperăm să îl câștigăm. Dorim să termoizolăm clădirea și în noul an sperăm să ne reușească”, adaugă Mutruc.

Instituția preșcolară „Poienița Veselă” este frecventată de 35 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.