Elevii din Racovăț au organizat o acțiune de caritate

0
232
voluntari Racovat

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape, acestea fiind un bun prilej de a ne aminti de persoanele, care au nevoie de mai multă atenție și afecțiune. Un gest frumos au pus la cale elevii gimnaziului Racovăț, care au desfășurat o întreagă campanie de binefacere. Ieri a avut loc un târg de caritate, una dintre etapele campaniei.

voluntari Racovat

voluntari Racovat

Circa 30 de tineri, membrii ai Consiliului de elevi și ai Cercului tinerilor voluntari “De la inimă la inimă“ și-au propus, în ajunul sărbătorilor de iarnă, să bucure mai multe femei cu vârstă înaintată din Racovăț, care poartă numele Maria, de la numele Maicii Domnului Isus Hristos. Astfel, copii au desfășurat o campanile de binefacere în mai multe etape. Loteria, târgul și alte acțiuni desfășurate în cadrul campaniei, au servit pentru a aduna bani, din care tinerii au cumpărat produse alimentare și câte o broboadă consătencelor cu nume Maria.
Ieri bunăoară, în incita gimnaziului a avut loc un târg, la care elevii au scos în vânzare dulciuri, copturi și alte bunătăți, pregătite de ei.

Semenii lor și profesorii au sprijinit această campanile, procurând produsele comercializate în scop caritabil. Astfel au fost adunați 1100 de lei, bani din care au fost procurate cele necesare pentru acțiunea de caritate.

Acestea au fost ferite celor mai vârstnice Marii din satul Racovăț, zece la număr, selectate cu ajutorul autorităților locale și asistentei sociale din Racovăț. Elevii au mers pe la casa fiecărei dintre femei. Mesajul lor este că generația tânără le poartă respectul celor mai vârstnici, iar sărbătorile de iarnă sunt un prilej in pus pentru a le demonstra asta.

voluntari Racovat

voluntari Racovat

voluntari Racovat

voluntari Racovat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.