Flash mob în Piața Libertății: “NU traficului de ființe umane”

0
72

Centrul de sănătate prietenos Pro-Viața a organizat astăzi un flash mob cu genericul “NU traficului de ființe umane”, cu implicarea voluntarilor centrului, în cadrul săptămânii dedicate prevenirii și combaterii traficului de ființe umane.

Tinerii spun că prin această acțiune au încercat să informeze societatea despre acest fenomen. “Dorim să aducem la cunoștința sorocenilor despre faptul că victimele traficului de ființe umane au nevoie de protecție și nu trebuie discriminate”, afirmă Irina Andrieș, voluntară.

“Astfel de activități sunt foarte necesare, pentru ca oamenii să fie informați pentru a ști cum să acționeze în asemenea cazuri”, zice Cristina Prodan, voluntară.

Diana Leșan, psiholog la Centrul Pro-Viața, a declarat că sorocenii se arată mai puțin interesați de această temă. Cu toate acestea, ei pot evita cazurile de abuz în opinia specialistului în primul rând fiind informați.

Menționăm că în această săptămână centrul va desfășura mai multe sesiuni de informare, și anume la Liceul teoretic „C. Stere”, Liceul teoretic „Ion Creangă” și la gimnaziul din satul Racovăț. Reamintim că, în perioada 16-22 octombrie curent are loc Campania naţională „Săptămâna de luptă împotriva TFU” în mai multe raioane din republică, scopul căreia este prevenirea şi combaterea TFU, sensibilizarea şi informarea societăţii despre riscurile şi consecinţele acestui fenomen, informarea despre realizările înregistrate, impedimentele în implementarea politicilor antitrafic și altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.