Creştinii din Rubleniţa Nouă şi-au sfinţit biserica

Duminică a fost mare sărbătoare pentru creştinii din Rubleniţa Nouă. După mai bine de doi ani de când a început construcţia bisericii, aceasta a fost finalizată şi sfinţită. La liturghia bisericii cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” oficiată de PS Ioan, Episcop de Soroca şi un sobor de preoţi, au fost prezenţi zeci de creştini din sat şi localităţile din preajmă. Printre oaspeţi s-au numărat şi Ghenadie Muntean, preşedintele raionului Soroca, Vitalie Muntean, primarul comunei Rubleniţa şi Boris Rotaru, primarul comunei Şolcani. “Biserica a fost construită cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu susţinerea ctitorilor şi a enoriaşilor care s-au străduit şi au avut dragoste de a înălţa acest sfânt lăcaş, pentru a avea unde a se închina fără a merge în alte localităţi. Aici era doar un sărăieş, o casă de rugăciuni şi am vrut să-i dăm aspect de biserică” ne spune parohul Vasile Struţa. În timpul serviciului divin protoiereul Vasile Struţa a fost decorat cu dreptul de a purta mitra. Până acum slujbele de înmormântare se făceau fie în construcţia de la intrarea în cimitir sau la Rubleniţa, iar de sărbători localnicii cutreierau bisericile din satele megieşe. Amintim că sătenii din Rubleniţa Nouă, localitate cu câteva zeci de case, au hotărât în 2015 împreună cu preotul Vasile Struţa din Iorjniţa şi preoteasa Eugenia să-şi facă o bisericuţă în sat.

Citiţi articolul integral în ziarul „Observatorul de Nord” de vineri.

Citiţi şi – https://observatorul.md/social/2016/07/18/16018_si-au-ridicat-biserica-intr-un-an

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns