Jurnaliști din Riga, după vizita la Soroca: „Este un oraș european”

0
21

Un grup de jurnaliști din Riga au vizitat zilele trecute municipiul Soroca. Oaspeții au rămas impresionați de locurile pitorești, de curățenia de pe străzi și sunt de părere că Soroca are un potențial turistic enorm.

“Mi-a plăcut tot ceea ce am văzut în Soroca. Oamenii sunt foarte primitori, iar orașul este curat, drumurile sunt bune. Soroca este un oraș european. Am citit și comentarii mai puțin plăcute, însă ne-am schimbat părerea după cele văzute cu ochii noștri”, spune Dace Slavinska, producătoare la o televiziune din Riga.

“Aveți locuri frumoase. La sigur voi mai reveni la Soroca”, a spus însoțitorul doamnei, Karlis Kokle.

“Am fost și în alte țări, foste membre ale URSS, și am observat multe lucruri lăsate în voia lor. Aici totul este la alt nivel, casele sunt frumoase, iar terenurile agricole bine îngrijite. Soroca este un oraș verde”, spune Dace Legzda.

Ana Bejan, ex-prefect de Soroca, alături de preotul Bisericii Sfinții Martiri Brâncoveni, Sorin Huluță, au povestit oaspeților câte puțin din istoria localității și a bisericii. Grupul de jurnaliști de peste hotare a fost însoțit de alți colegi de breaslă din Republica Moldova, printre care și Mihai Scoarță, producător de emisiuni TV, care a menționat că va mai reveni și cu alte ocazii la Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.