Aleea îndrăgostiților, (ne)măturată

0
76

“Aleea Îndrăgostiților”, amplasată în parcul “Mihai Eminescu” din municipiul Soroca, se află într-o stare deplorabilă. Acoperișul foișorului este murdar, băncile rupte și necesită să fie vopsite, iar pe răzoare nu sunt plantate flori, se indignează cititorii Observatorului de Nord, care ne-au expediat această opinie prin intermediul aplicației SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ.

Ieri, (5 septembrie) am mers la fața locului ca să ne convingem de veridicitatea afirmațiilor. În general, parcul arată îngrijit, iarba tunsă, iar urnele pe aleea centrală curățate de deșeuri. Însă în colțul în care este amplasată „Aleea Îndrăgostiților”, inaugurată la 1 iunie 2012, am găsit un alt peisaj. Din imaginile sursprinse aproximativ la ora 11.30, puteți vedea că în preajma aleii și în foișor sunt împrăștiate gunoaie și frunze, care, se pare că demult se află acolo.

Între timp, mai mulți angajați ai Secției înverzire și amenajare a primăriei Soroca, curățau coșurile pentru gunoi de pe strada Alexandru cel Bun, unde se află și parcul menționat, inclusiv pe cele aflate la una din intrările în parc.

Aceștia erau însoțiți de o mașină în care aruncau deșeurile colectate.

Din păcate, muncitorii și camionul au trecut pe alături de parc și alee, lăsând situația așa cum este descrisă mai sus.

Am luat legătura, prin telefon, cu șeful Secției amenajare și înverzire, Alexei Patrașcu, pentru un comentariu. Acesta ne-a comunicat că urnele de gunoi de pe străzile centrale și din parcurile publice sunt curățate în fiecare zi, iar gunoiul este evacuat.

În fiecare zi, de la ora 6.00 dimineața începem, dar ce folos că, pe la opt, când vin toți la lucru, toți aruncă (gunoi – n.r.) din nou. În toată ziua se strânge și din parcuri. Întâi pe drumuri, apoi în parcuri”, a menționat domnul Patrașcu.

Rugat să precizeze la ce oră a fost strâns și evacuat gunoiul din parcul „Mihai Eminescu” ieri, dânsul a afirmat că după ora 12.00 angajații secției au făcut ordine acolo.

Ieri s-a făcut ordine și s-a măturat în parcul „Eminescu”.

Astăzi, (6 septembrie) am mers din nou în parc aproximativ la ora 13.20, pentru a ne convinge de cele spuse, dar, spre regret, am găsit același „tablou”. Doar că vântul, probabil, a mutat unele gunoaie, schimbând puțin accentele…

La întrebarea de ce, în timp ce restul parcului este îngrijit, zona „Aleii Îndrăgostiților” este ignorată, șeful Secției înverzire și amenajare ne-a îndemnat, în cazul în care nu ne place situația, să luăm mătura și să facem noi ordine, după care a întrerupt convorbirea telefonică.

Este cert faptul că, problema curățeniei în urbe nu ține doar de autorități. Și e regretabil că unii cetățeni, petrecându-și timpul în parcurile publice, nu respectă niște reguli elementare, cum ar fi să arunce ambalajele de la înghețată în urne. Dar asta nu înseamnă că, dacă cetățenii iresponsabili sunt mai mulți sau mai “productivi” în acest sens, nu trebuie să salubrizăm regulat anumite zone din oraș, mai cu seamă într-un parc public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.