În raionul Soroca va activa o Asociație a Băștinașilor

0
23

La 29 octombrie va avea loc întâlnirea de constituire a Asociației de Băștinași din satul Baxani, raionul Soroca. Evenimentul va avea loc la Universitatea de Teologie Ortodoxă din Chișinău, începând cu ora 15.00.

Printre membrii grupului de inițiativă fac parte reprezentanții primăriei și locuitori ai satului. Organizatorii vin cu îndemnul către cetățeni de a pune împreună umărul la dezvoltarea satului Baxani. Crearea Asociațiilor de Băștinași este o inițiativă a Guvernul Republicii Moldova, cu suportul Proiectului PNUD Migrație și Dezvoltare Locală, care are ca obiectiv implicarea migranților cu scopul de a dezvolta localitățile, prin implementarea unor proiecte comune cu autorităţile locale și membrii comunității.

Proiectul Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL), implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Guvernului Elveției, susține 25 localități partenere să desfășoare proiecte de dezvoltare locală cu implicarea celor circa 40 mii băștinași prin finanțarea unor proiecte locale, selectate transparent, inclusiv cu votul diasporei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.