Sancționați pentru recoltarea timpurie a nucilor (FOTO)

0
65

Inspectorii ecologici au depistat săptămâna trecută, în urma unui raid efectuat în localitățile Grigorăuca și Holoșnița, mai multe persoane care recoltau nuci. Prin metodele utilizate, aceștia dăunau pomilor, fapt interzis conform legii, susțin specialiștii.

Legea culturilor nucifere a Republicii Moldova nr. 658 din 29.10.1999
prevede conservarea şi folosirea raţională a patrimoniului existent prin adoptarea de măsuri ce interzic defrişarea sau deteriorarea plantaţiilor de nuci sau pomilor răzleţi indiferent de forma de proprietate. Aceeași lege, la art. 11 prevede că recoltarea nucilor se efectuează în termenele stabilite pentru fiecare specie şi soi de nuci aparte corespunzător perioadei de coacere.

Localnicii colectau nucile de pe pomii aflați pe drumurile locale.

Potrivit unui comunicat emis de Inspecția Ecologică, pe parcursul ultimilor ani se observă o tendință a locuitorilor raionului Soroca ca la stadii timpurii să înceapă recoltarea nucilor prin metode ce deteriorează pomii.

Persoanele prinse la locul faptei urmează să fie sancționate pentru încălcarea actelor normative ce reglementează activitatea legată de cultura nucului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.