Autobuzele școlare urmează a fi repartizate școlilor din raion, dar și din municipiu

0
30

Cele șase autobuze școlare, oferite de către Guvernul român, urmează a fi repartizate la câteva instituții de învățământ din raion și municipiu. Printre școlile care vor beneficia de donație sunt cele din localitățile Soloneț, Tătărăuca Veche, Zastânca, Voloave, Parcani și altele.

Șeful Direcției Învățământ, Ghenadie Donos, a declarat că comisia nu a luat o hotărâre definitivă în privința repartizării lor. “Autobuzele sunt noi și le vom pune în circulație pe drumuri mai bune. Nu vom permite ca acestea să fie deteriorate, astfel cum s-a întâmplat în alte cazuri”, spune Donos.

La moment la dispoziția școlilor din raion sunt puse 19 autobuze, care urmează să parcurgă 35 de rute școlare. “Un microbuz poate face câteva rute. Acest fapt va facilita transportarea a circa 1000 de copii către instituțiile de învățământ de circumscripție. Astfel, vor fi economisiți banii care erau destinați arendei autobuzelor, în acest sens câteva zeci de contracte de prestări servicii de transport vor fi reziliate, ceea ce ne va permite să oferim servicii de calitate elevilor”, a specificat șeful direcției.

Cât despre eleva cu necesități speciale din satul Parcani, care are nevoie de anumite condiții pentru a fi transportată la școala de circumscripție din Voloave, Ghenadie Donos a precizat că “din păcate nu avem un autobuz cu lift încorporat pentru scaun cu rotile. Din 1996 a fost donat doar un singur autobuz cu asemenea posibilități din partea Guvernului român, care a fost oferit la Cahul, unde învățau mai mulți copii cu asemenea probleme”.

Menționăm că în total de către Guvernul din România au fost donate 26 de autobuze școlare, care au fost repartizate mai multor instituții de învățământ din țară, dintre care 6 au fost destinate școlilor din Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.