„Evantai cultural”- tradiție frumoasă la Penitenciarul nr.6 Soroca

0
79

La data de 25 august, deţinuţii din custodia Penitenciarului  şi-au demonstrat abilităţile actoriceşti într-un spectacol din cadrul celei de-a șasea ediție a Festivalului Naţional Interpenitenciar „Evantai cultural”, cu genericul “În lumea parodiilor”.

Evenimentul a avut loc în sala festivă din blocul administrativ şi a avut drept scop promovarea valorilor umane, deschiderea către valorile-culturale, cultivarea sentimentului de dragoste faţă de artă şi umor, dar şi formarea unui comportament pozitiv în rîndurile deţinuţilor, informează surse din cadrul instituției. Deschiderea evenimentului a avut loc cu un cuvânt de felicitare și cu transmiterea fanionului de către reprezentantul penitenciarului nr.10 Goian, în adresa tuturor celor prezenți.

La eveniment au fost implicaţi șase deţinuţi care au pregătit un program divers ce a cuprins scenete umoristice, cântece, epigrame și parodii. De asemenea a fost prezent invitatul special, actorul de pantomimă din or. Brașov, România domnul George Ciolpan, care a oferit voie bună, veselie, distracție celor prezenți prin intermediul pantomimei, parodiilor și epigramelor.

Ca oaspeţi au fost prezenţi reprezentanţi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare, reprezentanți a Penitenciarelor nr.10 Goian, nr.11 Bălți și nr.17 Rezina precum și rudele deținuților care au fost implicați în evenimentul de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.