Află cine este tânărul din Soroca, care va beneficia de bursă lunară din partea lui Igor Dodon

0
65

Alexandru Ciuvaga este tânărul sorocean care se regăsește printre cei 15 studenți care vor beneficia de o bursă lunară în perioada anului de studii 2017-2018 din partea Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Bursele în valoare de 930 de lei și respectiv 1.260 de lei se acordă pentru cinci elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic post-secundar și 10 studenți de la mai multe instituții de învățământ superior din țară.

Tânărul originar din Soroca studiază la moment la Universitatea Tehnică a Moldovei, ciclul I, anul III, specialitatea Tehnologia produselor alimentare. Cea mai mare parte a timpului Alexandru îl dedică studiului. Pe lângă aceasta, este implicat într-un proiect social „La santé dans une goutte d’eau” (trad. din fr. Sănătatea într-o picătură de apă), finanțat de AUF (Agence Universitaire de la Francophonie).

Întrebat despre planurile sale de viitor, el ne-a mărturisit că “îmi doresc mai întâi să obțin licența, apoi să continui studiile la master, cel mai probabil în Franța. Încă nu m-am gândit unde voi investi banii obținuți din bursă, însă cel mai probabil în dezvoltarea personală”.

La bursele de merit din acest an au candidat studenţii ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical şi farmaceutic şi elevii care au obţinut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 puncte în profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept şi real (matematică, informatică, fizică, chimie, biologie) şi nu mai mică de 9,5 puncte în alte profiluri /domenii de studiu.

Expoziţia Internaţională Specializată «INFOINVENT-2015»

“Această bursă este dovada muncii depuse pe parcursul anilor de învățământ și un stimul pentru a progresa mai departe. Pentru a obține succese la învățătura în primul rând este nevoie de o bază bună care ți-o poate oferi liceul, dar și dacă te implici, dai dovadă de interes, sârguință și efort, pe care trebuie să-l depui în fiecare zi”, spune soroceanul, participat în cadrul mai multor olimpiade și concursuri naționale și internaționale din domeniul fizicii și inovației.

Alexandru Sârbu şi Alexandru Ciuvaga, au adus, împreună cu profesorul lor de fizică, Victor Ciuvaga, aurul pentru invenţia prezentată la Expoziţia Internaţională Specializată «INFOINVENT-2015»

Menționăm că în cadrul concursului și-au depus dosarele 97 de candidaţi (studenţi din ciclurile I şi II) din 15 instituţii de învățământ superior publice din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.