Pe arşiţă nici şerpii nu au unde se ascunde

Redacţia ziarului Observatorul de Nord a primit, prin intermediul aplicaţiei “ADAUGĂ O ŞTIRE”, o secvenţă video cu un şarpe însoţită de un comentariu – “Atenţie! Invazie de şerpi veninoşi din cauza caniculei!”. Între timp am aflat de la Marina Tomuleţ, cea care a şi filmat reptila, că secvenţa a fost făcută în preajma Ocolului Silvic din Soroca.

Am încercat să aflăm de la unii cunoscători ce fel de specie este acest şarpe şi dacă prezintă pericol. Se pare că ar fi vorba despre Șarpele de alun (Coronella austriaca) care este o specie neveninoasă. Cu toate acestea vă recomandăm să fiţi precauţi şi să nu vă apropiaţi prea tare de şerpi, mai ales dacă nu ştiţi dacă nu puteţi face diferenţa dintre o viperă veninoasă sau un şarpe de casă prietenos.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.