Instruiţi pentru prevenirea accidentelor cu copii

 

Din luna iulie şi în Soroca au loc instruiri în cadrul campaniei naţionale “O casă fără pericole pentru copilul tău”, care are drept scop prevenirea accidentelor produse în condiţii casnice la copiii cu vârsta de până la cinci ani. Centrul de Sănătate Publică Soroca a început organizarea atelierelor cu instruirea lucrătorilor medicali din medicina primară, după care urmează asistenţii sociali şi educatorii de la grădiniţe. Aceste grupuri au fost alese pentru că au tangenţe cu familiile şi pot ajuta la prevenirea cazurilor nefaste. “Centrul de Sănătate Publică Soroca la indicaţiile Ministerului Sănătăţii organizează aceste ateliere de instruire în prevenirea accidentelor casnice la copii, ne spune Şefa secţiei Educaţie pentru Sănătate a CSP Soroca, Nina Osadciuc, coordonator local şi formator al proiectului. Este vorba despre un proiect moldo-elveţian REPEMOL. Subiectul dat este o problemă majoră a sănătăţii publice, iar zi de zi se întâmplă diferite nenorociri în familii, pe un minut mama sau tata întoarce capul şi se pot întâmpla diverse incidente. Noi vom transmite “Ghidul pentru părinţi” celor pe care-i instruim, iar ei le vor distribui părinţilor”. Atelierele de instruire vor continua şi pe parcursul următoarelor două luni pentru ca aceste cifre alarmante să scadă cât mai mult.

Citiţi articolul integral în primul număr de după vacanţă al ziarului „Observatorul de Nord”.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.