Recoltarea în raionul Soroca este pe sfârşite

Recoltarea culturilor cerealiere şi leguminoase de prima grupă şi a rapiţei se apropie de sfârşit, până acum secerişul a trecut de peste 90 la sută din totalul lucrărilor. Din 16 mii 061 hectare, care este suprafaţa totală a recoltării, s-a strâns deja roada de pe peste 14 mii 300 de hectare. Şi dacă orzul de toamnă, mazărea şi rapiţa au fost recoltate deja, în prezent au mai rămas cam 350 ha cu orz de primăvară şi mai puţin de 1300 ha de grâu.

“Roada este îmbucurătoare conform datelor operative care le avem, ne spune Aliona Andriuţa, şefa Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie a Consiliului Raional Soroca. Grâul este de aproximativ la 4,2 tone la hectar, orzul de primăvară şi toamnă la 4 tone, mazărea 3 tone şi rapiţa 2,5 tone pe hectar. Avem rezultate bune, de exemplu la “AMG KERNEL” SRL s-au recoltat deja 800 de hectare din 1200 de grâu, în mediu roada fiind de câte 5 tone la hectar. “Prietenia Agro” SRL a strâns deja 825 din 850 hectare, cu 4,5 tone de grâu/ha. “VISAGROMAG” SRL a strâns câte 5 tone, la fel şi GŢ „Vitalie Bacalîm”.

Sunt mai mulţi agenţi economici buni. Agricultorii sunt mulţumiţi, chiar şi de cereale, dar şi de restul culturilor, totul se arată frumos”. Agenţii economici sunt în aşteptarea ploii, care ar ajuta în special la floarea soarelui şi porumb.  

 

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.