Recoltarea în raionul Soroca este pe sfârşite

0
50

Recoltarea culturilor cerealiere şi leguminoase de prima grupă şi a rapiţei se apropie de sfârşit, până acum secerişul a trecut de peste 90 la sută din totalul lucrărilor. Din 16 mii 061 hectare, care este suprafaţa totală a recoltării, s-a strâns deja roada de pe peste 14 mii 300 de hectare. Şi dacă orzul de toamnă, mazărea şi rapiţa au fost recoltate deja, în prezent au mai rămas cam 350 ha cu orz de primăvară şi mai puţin de 1300 ha de grâu.

“Roada este îmbucurătoare conform datelor operative care le avem, ne spune Aliona Andriuţa, şefa Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie a Consiliului Raional Soroca. Grâul este de aproximativ la 4,2 tone la hectar, orzul de primăvară şi toamnă la 4 tone, mazărea 3 tone şi rapiţa 2,5 tone pe hectar. Avem rezultate bune, de exemplu la “AMG KERNEL” SRL s-au recoltat deja 800 de hectare din 1200 de grâu, în mediu roada fiind de câte 5 tone la hectar. “Prietenia Agro” SRL a strâns deja 825 din 850 hectare, cu 4,5 tone de grâu/ha. “VISAGROMAG” SRL a strâns câte 5 tone, la fel şi GŢ „Vitalie Bacalîm”.

Sunt mai mulţi agenţi economici buni. Agricultorii sunt mulţumiţi, chiar şi de cereale, dar şi de restul culturilor, totul se arată frumos”. Agenţii economici sunt în aşteptarea ploii, care ar ajuta în special la floarea soarelui şi porumb.  

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.