Puțină libertate pentru deținuții din Soroca

Au revenit în libertate pentru puțin timp. Un grup de deținuți, aflați în custodia Penitenciarului nr.6 din Soroca, a beneficiat de o excursie înafara instituției. Potrivit unui comunicat al instituției de detenție, opt persoane care își ispășesc pedeapsa în penitenciar, au vizitat Cetatea Soroca.

Însoțiți de colaboratorii penitenciarului, deținuții s-au plimbat prin fortăreață, totodată aceștia au aflat multe lucruri noi din istoria cetății și țării de la ghidul Nicolae Bulat. Scopul activității este stimularea, susținerea și încurajarea pentru viitor a deținuților care au participat la reparația sălii sportive din Statul Major extern al Penitenciarului,  informează sursa, potrivit cărei, educația prin muncă cu deținuții are un aport benefic asupra procesului de resocializarea și reintegrarea a condamnaților în societate.

În penitenciarul din Soroca își ispășesc pedeapsa circa 800 persoane.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.