Gavril Gânga — “Varianta de vară a lui Moș Crăciun”

0
66

Săptămâna trecută am avut la redacție un oaspete mai puțin obișnuit: domnul Gavril Gânga din satul Redi-Cereșnovăț ne-a pășit pragul nu cu mâna goală, dar cu un automobil la scară plin… cu haine.

Nu este prima dată când ODN fost pus în situația de a participa la un act de binefacere, nu ca parte terță, dar cu implicare directă, dar niciodată unul din birourile noastre nu a fot efectiv îmbâcsit cu genți, saci și cutii cu haine.

De altfel, pentru noi a fost o onoare că domnul Groza ne-a ales în postură de parteneri în această misiune creștinească, or astăzi tot mai multă lume vorbește despre fapte bune și tot mai puțini sunt acei care sunt gata “să scoată haina de pe dânsul” pentru a-i ajuta pe cei mai triști. “Făcând o revizie în garderoba casei mi-am dat seama că avem foarte multe haine, inclusiv nou-nouțe, care nu mai încap copiilor și nepoților noștri, dar care ar putea fi extrem de necesare pentru familiile cu mulți copii. M-am decis să mă adresez redacției, fiindcă sunt convins că cu ajutorul Dvs. aceste hăinuțe își vor găsi adresatul și cineva se va bucura de gestul nostru. Fac această donație absolut dezinteresat și necondiționat, fiindcă ştiu cât de mult înseamnă solidaritatea dintre oameni”, ne-a mărturisit domnul Gânga.

Fiind neexperimentați în materie de repartizare a bunurilor materiale, ne-am adresat după ajutor parohului Bisericii “Sfinții Martiri Brâncoveni”, părintele Sorin Huluță-Saftiuc, care este foarte bine cunoscut sorocenilor pentru campaniile umanitare și donațiile făcute păturilor sărace și care nu doar ne-a dat o adresă — familia cu opt copii, în vârstă de 2-17 ani (și al nouălea „venind pe drum”), Groza-Rotaru din satul Dumbrăveni, dar și împreună cu Victor Bejan, în rol de șofer, am mers în acest sat pentru a duce celor opt copii cadourile din partea domnului Gavril Gânga.

“Este o familie de oameni cuminți și harnici care, cu siguranță, vor aprecia la justa valoare gestul domnului Gânga și-i vor recunoscători acestui om cu inimă mare, hăinuțele căruia vor încălzi sufletele acestor copilași. Sper că această faptă de adevărat creștin, făcută nu pentru laudă, dar din îndemnul inimii, va fi urmată și de alți oameni, care la fel vor aduce un licăr de lumină și de speranță în casele celor mai triști ca noi”, a spus părintele Sorin.

Mama Inga și mezinul Dumitraș (ceilalți copii s-au sfiit ca iasă în prag) au rămas profund marcați de cadourile primite de la Redi-Cereșnovăț. “Nu-l cunoaștem pe domnul Gavril, dar în numele meu, al soțului Veaceslav, a copiilor Maria, Diana, Dorina, Vergiliu, Nicolae, Ionel, Ludmila, Dumitraș și a Sofiei, care în curând se va naște, îi mulțămim pentru aceste hăinuțe și pentru dorința lui sinceră de a ne întinde o mână de ajutor, îi dorim sănătate Domniei sale, copiilor și nepoților lui, care au avut norocul să aibă un astfel de Tată și Bunel”, ne-a spus la despărțire stăpâna casei.

Nu știu ce credeți Dvs., dar eu consider că aceste cuvinte venite din inimă sunt cea mai mare apreciere a gestului făcut de “Moș Crăciunul în varianta de vară” de la Redi-Cereșnovăț, Gavril Groza…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.