Donație de carte la biblioteca penitenciarului din Soroca

0
108

Fondul de carte al bibliotecii Penitenciarului nr. 6 din municipiul Soroca este mai divers acum. Recent, instituția a primit în dar un lot de peste 200 de titluri de carte. Donația vine din partea angajaților penitenciarului şi este a doua activitate de acest fel, desfăşurată la biblioteca instituţiei.

Dorin Marcu, şeful Penitenciarului nr. 6 şi colaboratorii instituţiei, donează cărţi bibliotecii

În prezent biblioteca penitenciarului dispune de peste 5000 de titluri de carte, atât literatură artistică, cât și științifică sau juridică. Literatura artistică este cea mai solicitată, ne comunică deținutul Leonid Melnic, care are și funcția de bibliotecar.

Leonid Melnic, bibliotecar

Circa 300 de deținuți sunt cititori activi ai bibliotecii, unii dintre ei au citit cărțile preferate câte două sau trei ori, aşa că niște titluri noi îi bucură mult. Iurie Aidin spune că pentru el lectura este o posibilitate de a-şi îmbogăţi cunoştinţele şi a petrece timpul util, atâta timp cât se află în detenţie.

Iurie Aidin, cititor

Majoritatea cărţilor din biblioteca penitenciarului sunt în grafie chirilică sau în limba rusă, iar pentru că sunt solicitate, acestea deseori se uzează şi necesită a fi reparate.

Scopul principal al donației este îmbăgățirea fondului de carte, atât a celor artistice, religioas, cât și juridice, astfel încât deținuții să aibă unde petrece timpul liber, să-și îmbunătăţescă cunoștințele intelectuale, ca ulterior să se integreze mai ușor în societate. În penitenciar, sunt în total 12 programe de terapie socială, unde sunt implicați peste 200 de deținuți. Printre acestea jocuri intelectuale, sportive și altele”, ne comunică Igor Cebanciuc, șeful Serviciului activitate educativă.

În Penitenciarul nr. 6 din Soroca îşi ispăşesc pedeapsa peste 800 de deţinuţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.