Încălcări depistate la două magazine din Soroca (FOTO)

0
70
Sursa: ansa.gov.md

Mai multe încălcări au fost depistate la câteva unități comerciale din Soroca, după controlul efectuat de către Direcţia teritorială pentru siguranţa alimentelor Soroca.

Potrivit unui comunicat emis de către ANSA, neconformităţi mai grave s-au constatat la Centrul Comercial “Universalcoop” unde s-au depistat produse alimentare de origine animală şi vegetală (salam “Servilat”, ciocolată “Barni”, „Bounty” şi “Snickers”, covrigi şi biscuiţi) cu termen de valabilitate expirat şi la “Furchette-M” SRL, unde nu sunt etichetate corect carnea de pasăre defrostată, porţionată şi ambalată în sortiment, indicându-se doar data produceri şi a termenului de expirare, fără a indica cuvintele “produs” şi “expiră”. La această unitate comercială, produsele obţinute în secţia de semifabricate din carne nu au fost însoţite de certificatul de calitate sau de declaraţia de conformitate.

Sursa: ansa.gov.md

Inspectorii DRSA Soroca au întreprins un control inopinat şi la tabăra de odihnă pentru copii „La Dumbravă” din satul  Voloviţa, unde au depistat că au fost înlăturate toate încălcările confirmate anterior. Tabăra va fi supravegheată periodic pentru ca toate cerinţele de siguranţă a alimentelor să fie respectate pe deplin, se mai menționează în comunicat.

Șeful Direcţiei teritoriale pentru siguranţa alimentelor, Tudor Moraru, a declarat că “și până la emiterea acestui ordin, instituția a desfășurat controale planificate și inopinate. Acum acestea s-au intensificat la unitățile comerciale și agenții economici care au avut anterior prescripții și avertismente. Controale au loc la unitățile de comerț, de alimentație publică și de agrement”.

Menționăm că, DRSA Soroca a efectuat controale la 11 magazine alimentare, în conformitate cu ordinul “Cu privire la intensificarea controalelor în unităţile de comerţ, alimentaţie publică şi tabere de odihnă”, în urma cărora au fost întocmite două procese verbale. Controalele inopinate în raionul Soroca vor dura până la data de 1 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.