Aplicație în domeniul protecției civile la Dărcăuți

La Dărcăuți a fost desfășurată o aplicație în domeniul protecţiei civile, a cărei scop a fost verificarea şi aprecierea stării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor.

Potrivit DSE Soroca, a fost simulat un incendiu în incinta casei de ceremonii, a fost inundată cazangeria grădiniţei, de unde copiii au fost evacuați și salvate bunurile materiale. De asemenea, echipa de salvatori a înlăturat consecințele producerii unui accident rutier.

Astfel, au fost interprinse lucrări de descarcerare şi salvare a persoanelor implicate în accidentul de transport.

În incinta Centrului de Sănătate din localitate a fost amenajat un punct de cazare a sinistraţilor.

Totodată, echipa de menţinere a ordinei publice a reţinut o persoană care a încercat să sustragă un televizor dintr-o gospodărie.

DSE Soroca reamintește că, astfel de aplicaţii se desfăşoară în primării o dată la patru ani. Următoarea aplicaţie va avea loc în primăria comunei Iarova.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

Lasă un răspuns