La Racovăț s-a înecat un copil de 8 ani

0
63

Ieri, un copil cu vârsta de 8 ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului într-un bazin acvatic de pe teritoriul satului Racovăţ.

Corpul neînsuflețit al copilului a fost găsit de către salvatori în dimineața zilei de astăzi.

Potrivit DSE Soroca, minorul împreună cu trei prieteni au plecat la scăldat fără supravegherea maturilor, după care nu a mai ieşit din apă. La faţa locului au intervenit o autospecială cu barca din cauciuc din cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale, cât şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Soroca.

Menționăm că, de la începutul anului curent în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 25 de persoane, dintre care 3 copii. În raionul Soroca, au fost înregistrate 2 persoane, inclusiv un copil.

Direcţia Situaţii Excepţionale atenţionează populaţia că scăldatul nu este permis după indicatoarele de pe suprafața lacurilor, în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și pietre. Mai mult, nu se recomandă scăldatul pe timp de noapte, după consumul băuturilor alcoolice și pe mijloace improvizate, precum scânduri sau anvelope.

O atenție deosebită trebuie acordată copiilor, care necesită monitorizare permanentă atunci când merg în apă. Respectarea acestor norme de securitate poate exclude situațiile excepționale, cu pierderi de vieți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.