Ruta “Soroca — Iampol”: utopie sau realitate?

0
72

Consilierul raional din Iampol, Vasile Kizka, le-a propus colegilor la şedinţa de la sfârşitul lunii mai să adopte o adresare către Consiliul raional Soroca cu privire la crearea rutei de autobuz “Iampol — Soroca”.

Vasile Kizka a declarat în cadrul şedinţei că motive ale acestei propuneri sunt numeroase, inclusiv că “…multe persoane originare din raionul Iampol locuiesc de foarte mult timp în Soroca şi deja au devenit cetăţeni ai oraşului şi a satelor din împrejurime. În Soroca diaspora ucraineană este cea mai numeroasă în comparaţie cu altele. De asemenea, în Iampol şi satele din apropiere din timpuri străvechi trăiesc persoane originare din raionul Soroca”. Acesta a mai menţionat că “istoria contemporană a ţinutului nostru nu întotdeauna demonstrează cu adevărat legăturile noastre de vecinătate, prietenie şi civilizaţie, iar rutele comerciale de transport între Ucraina şi Republica Moldova aproape complet ignoră regiunea noastră”. Consilierul a propus ca prin eforturi comune să fie demonstrată utilitatea şi atractivitatea comercial-culturală a acestei regiuni de la periferia celor două state, iar traseul Iampol — Soroca să nu fie doar o rezervă a coridorului transfrontalier, ci o rută permanentă.

Astfel, Consiliul raional Iampol se adresează Consiliului raional Soroca pentru a lua decizia de a deschide în condiții de egalitate, sub patronajul comun, ruta de autocar “Iampol — Soroca”. Un autocar urmează să fie din Soroca, altul din Iampol, iar împreună să circule zilnic de câte două ori. Prin realizarea acestei idei, autorul ne spune că sorocenii vor putea ajunge mai uşor şi în alte localităţi ucrainene, de exemplu, călătoria până la Viniţa ar dura cam 3 ore, iar până la Kiev vreo 7 ore, iar ucrainenii vor putea merge mai lejer la hotarul Uniunii Europene. Dacă această propunere va fi inclusă în ordinea de zi a Consiliului raional Soroca şi dacă va fi adoptată, vă vom informa după următoarea şedinţă a aleşilor raionali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.