Alarmă în orașul Soroca! (VIDEO)

0
37

Astăzi, a răsunat alarma în municipiul Soroca. Serviciul Protecției civile și Situațiilor Excepționale a desfășurat controlul complex al sistemului automatizat de înștiințare centralizată. Activitatea s-a desfășuat fără incidente, sistemul funcționează bine, spun responabilii.

“Pe teritoriul orașului Soroca sunt trei sirene electrice, amplasate în diferite zone. Acestea au fost conectate la ora 10.00, defecțiuni tehnice nu s-au depistat”, ne-a comunicat Eugeniu Doga, inspector DSE Soroca.

Potrivit sursei, în satele din raion nu există asemenea sisteme de înștiințare a populației. În localitățile rurale fiin formate echipe de transmisiuni ale Protecției civile, care se ocupă de înștiințarea populației în caz de calamități, prin legătură telefonică sau prin intermediul curierilor. Un mijloc vechi, dar sigur de înștiințare în sate este și clopotul bisericii, a mai spus domnul Doga.

Activitatea are loc în conformitate cu Planul de pregătire la protecția civilă al Republicii Moldova. Destinația sistemului constă în alertarea populației în caz de un eventual pericol, cum ar fi accidente chimice, radiative sau calamități naturale. Astfel, pe parcursul controlului au fost incluse sirenele stradale, acesta fiind un semnal al protecției civile cu semnificația ,,Atenție tuturor”, care nu trebuie să sperie populația, deoarece este doar un exercițiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.