VACANȚA: Primii elevi au ajuns “La Dumbravă”

Tabăra de odihnă pentru copii “La Dumbravă” din comuna Volovița, raionul Soroca, și-a deschis ușile pentru copii. În acest an, instituția va fi locul de recreere pentru 1200 elevi din întregul raion.

310 de elevi, care participă în prima tură, deja s-au acomodat la tabără.  Câte 300 de copii se vor odihni pe parcursul altor trei ture. Pentru elevii din raionul Soroca o foaie de odihnă în tabăra “La Dumbravă” costă 1230 lei.

 “În temeiul deciziei Consiliului Raional din 16 martie 2017, pentru 270 de elevi din categoriile: social vulnerabili, orfani, monoparentali, familii numeroase  vor fi oferite bilete de odihnă compensate în mărime de 100% . De acest privilegiu  se vor bucura și 30 de elevi, învingători ai concursurilor raionale „Elevul anului” şi „Izvoarele înţelepciunii”, ne-a comunicat Dorina Zabolotnâi, specialist al Direcției Învățământ Soroca. Pentru alți 900 elevi se vor oferi bilete compensate  din bugetul raionului cu  80 la sută, 20 % din preţul foii  reprezentând  plata părinţilor, a mai spus sursa.

Potrivit lui Gheorghe Grosu, directorul interimar al taberei, “s-ar putea că și copiii din alte raioane să beneficieze de o vacanță în tabăra de la Soroca, asta dacă instituția va câștiga  o licitație organizată de Casa Națională de Asigurări Sociale, la care a participat cu o ofertă”.

Pentru copiii din țară costul odihna va fi de 1400 lei, dacă instituția va obține dreptul de a oferi astfel de servicii și va desfășura al cincilea tur de odihnă în această vară.

În raionul Soroca sunt circa 8000 de elevi.

Lasă un răspuns

*