Se ocupau cu creșterea cânepei în zona de frontieră

Polițiștii au reținut doi frați din Soroca care se ocupau cu plantarea și îngrijirea cânepei în zona de frontieră. Lanurile de canabis se aflau în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră, proprietarii plantației au fost identificați cu ajutorul mijloacelor tehnice video. După ce și-au dat seama că asunt urmăriți, suspecții au sustras echipamentul de filmat. La scurt timp, mijloacele tehnice au fost depistate și reținuți doi cetățeni moldoveni cu vârste de 32 și, respectiv 22 de ani, originari din or. Soroca.

De pe plantații, cu o suprafață de 300 m2, au fost smulse și nimicite 775 de fire de cânepă.

La moment tinerii sunt cercetați penal, iar conform art. 186 CP al RM riscă închisoare pe un termen de la 10 la 15 ani.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.