Tinerii fizicieni de la LT „Constantin Stere” continuă să adune distincţii!

La două concursuri republicane cu genericul „Cel mai bun elev inovator GENIUS”, organizat de AŞ a Republicii Moldova, Ministerul Educaţiei, Universitatea Academiei de Ştiinţe, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic, Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală şi Liceul Academiei de Ştiinţe şi „Surse de energie regenerabile”, organizat de PNUD, proiectul Energie şi Biomasă din RM, Agenţia pentru Eficienţă Energetică, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei o prestaţie extraordinară au avut tinerii fizicieni de la LT „Constantin Stere”, care nu pentru prima dată revin acasă cu cele mai prestigioase premii şi menţiuni.

Astfel, elevul Dumitru Guzun a fost menţionat cu Premiul I la categoria „Ecologie” în cadrul concursului „Genius”, iar Andrei Lupaşco şi Dumitru Burlacu au obţinut Diploma de gradul I la concursul republican „Surse de energie regenerabile”. De menţionat faptul că toţi aceşti bravi liceeni sunt discipoli ai profesorului Victor Ciuvaga.

Dan Aolei

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.