Persoanele care au sustras flori sunt identificate, una este amendată

0
43

Două persoane, surprinse de camerele de supraveghere în timp ce sustrăgeau flori de pe răzorul din preajma stadionului municipal, au fost identificate. Una dintre acestea a fost amendată.

 „ La 17 mai  2017, a parvenit demersul primarului Soroca, precum că persoane necunoscute au sustras 65 de flori care erau amplasate în adiacentul stadionului central din oraş. În urma măsurilor întreprinse de angajaţii sectorului de poliţie nr.1 Soroca, a IP Soroca, a fost depistată persoana care a sustras florile, aceasta s-a dovedit a fi o locuitoare a oraşului Soroca, care îşi recunoaşte vina. În privinţa acesteia, a fost întocmită o procedură contravenţională pentru ,,furt mărunt”, fiindu-i aplicată o amendă de 2000 lei”, se arată într-un comunicat al IP Soroca, fără a fi specificat numele persoanelor vizate.

În emisiunea „Observatorul”, în care s-a vorbit despre amenajarea municipiului Soroca, dar şi despre furtul florilor sădite în urbe, prezent în studio, primarul oraşului a spus că este vorba despre Lilia Gandrabur şi Tatiana Fedico. Acest fapt a fost confirmat ulterior şi de poliţie, pentru OdN.

La întrebarea noastră, de ce doar una dintre cele două persoane a fost amendată, poliţia a precizat că amenda a fost aplicată doamnei Fedico, deoarece aceasta nemijlocit a sustras florile. Doamna Gandrabur se afla la volanul automobilului şi nu se consideră contravenientă, a mai spus poliţia.

Persoanele vizate nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia. Rudele doamnei Gandrabur, prin intermediul căror am încercat să o găsim, ne-au informat că femeia nu se află în ţară în prezent şi au refuzat să ne ofere un număr de telefon.

Observatorul de Nord oferă persoanelor vizate posibilitatea de a a-şi expune poziţia.

Amintim că, săptămâna trecută, Serviciul municipal înverzire şi amenajare au sădit flori în parcurile publice şi pe răzoarele din municipiu. Pentru înfrumuseţarea urbei au fost procurate flori în sumă de 65 mii lei. Însă în scurt timp peste 60 de flori de pe răzorul din preajma stadionului municipal au fost sustrase. Momentul a fost surprins de o cameră de supraveghere, în baza imaginilor persoanele din imagine au fost identificate de poliţie.

Potrivit lui Alexei Patraşcu, şeful Serviciului înverzire şi amenajare, au fost inregistrate şi alte cazuri de furt, acestea sunt în vizorul poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.