Campania națională de informare „Invizibilii printre noi”, în municipiul Soroca

0
27

În ultimul deceniu, problema traficului de fiinţe umane nu-şi pierde actualitatea. Este imposibil de a oferi un număr total a persoanelor exploatate. Întreaga proporţie a fenomenului traficului de fiinţe umane din Republica Moldova rămîne necunoscută, deoarece multe victime rămân neidentificate în ţările de destinaţie.

Pentru a preveni riscurile și consecințele traficului de ființe umane ,cu accent pe anumite grupuri de risc:copii.tineri,persoane cu dizabilități și persoane vârstnice, a fost lansată Campania naţională de informare ,,Invizibilii printre noi”. Aceasta este o activitate de continuare a Programului împotriva traficului de fiinţe umane, înfiinţată şi finanţată de către Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei.

Campania a ajuns, recent şi în municipiul Soroca, unde a fost instalată o  expoziție cu siluete umane inscripționate cu istorii reale ale victimilor, care trăiesc printre noi ,dar de multe ori ramân nevăzute.

Locuitorii raionului, în special tinerii au manifestat un interes enorm faţă de activitate, fiind  implicați în soluționarea studiilor de caz şi în discuţii privind prevenirea, reprimarea şi pedepsirea traficului de persoane. La eveniment au participat reprezentanţii instituţiilor administraţiei publice locale și centrale, partenerii de implementare şi societatea civilă.

Din luna martie curent, evenimente similare au avut loc în alte 6 unități administrativ – teritoriale: Căușeni, Cantemir, Cimișlia, Leova, Ungheni și Orhei.

Renata Caseanciuc, studentă anul I,

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.