O zi cu uşile deschise la Penitenciarul nr.6

0
122

O zi aglomerată a fost ieri la Penitenciarul nr. 6 din oraşul Soroca. Instituţia de detenţie a desfăşurat „Ziua uşilor deschise”, eveniment în cadrul cărui, rudele pot petrece mai mult timp alături de deţinuţi.

Deţinuţii au fost vizitaţi  de 520 persoane civile dintre care 410 maturi şi 110  copii. În cadrul evenimentului deţinuţii au primit în vizită membrii familiilor şi rudele apropiate, care au făcut cunoştinţă cu mediul în care   îşi execută pedeapsa. Rudele au avut posibilitatea să fie prezenţi la un concert de muzică uşoară cu participarea artiştilor autohtoni şi o prezentare de lucrări realizate de deţinuţi.

Atmosfera mediului carceral a fost risipită, rudele petrecând un timp special împreună cu apropiaţii lor. Preţ de câteva ore aceștia au depănat amintiri, şi-au exprimat gândurile, împărtăşind cu drag momente din trecut. Pentru copii a fost organizat un teren de joacă, cu trambulină şi tobogan, li s-au propus planşe de colorat”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Întâlnirea cu rudele reprezintă un sprijin moral şi psihologic enorm pentru persoanele aflate în detenţie. Apropierea de cei dragi are un rol deosebit în menţinerea calmului şi a liniștii sufleteşti, motivându-i pe cei aflaţi după gratii să aibă un comportament demn fără abateri în perioada de detenţie”, mai notează sursa.

În penitenciarul din Soroca îşi ispăşesc pedeapsa circa 700 de deţinuţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.