Proiect: Experienţe europene pentru comunităţile din Moldova şi Ucraina

0
29

Recent, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Vinnița (Ucraina), a fost lansat oficial proiectul „Buna guvernare a comunităților teritoriale: experiența țarilor Visegrad în planificarea strategică pentru țările Parteneriatului Estic“.

Aplicant al proiectului este organizaţia Euroregiunea“ Nistru“. Parteneri în Republica Moldova sunt Consiliul raional Soroca și Euroregiunea Nistru.

Proiectul presupune desfăşurare unor sesiuni de instruire pentru reprezentanţii a 28 de comunităţi din regiunea Viniţa şi raionul Soroca, în cele patru ţări Vişegrad: Polonia, Ungaria, Slovacia şi Cehia, în vederea preluării experienţei de elaborării strategiilor de dezvoltare pentru 14 localităţil-pilot, dar şi a unor recomandări metodice de elaborare a strategiilor de dezvoltare a comunităţilor, care, ulterior vor fi oferite şi altor localităţi.

Mai multe detalii despre proiect aflaţi AICI.

Participanţii în proiect, precum şi experţii, sunt selectaţi în baza unor concursuri publice. Părţile cointeresate pot aplica la proiect până la 25 aprilie curent.

Detalii vedeţi AICI.

Parteneri ucraineni: ONG internațional „Ucraina-Polonia-Germania“, ONG „Centrului de Resurse și Informare“ Vinița comunitara“. Parteneri în țările din Visegrad: Wielkopolska Centrul pentru Educație și cursuri municipale- WOKiSS (Polonia), Institutul de Dezvoltare și Stabilitate – ISD (Republica Cehă), Fundația „Atelierul de Dezvoltare Rurală“ (Ungaria), Euroregiunea Carpatica Slovacia (Slovacia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.