Zile numărate până la selectarea altor transportatori de rută

0
48

Ședința Comisiei orășenești de transport rutier de persoane prin servicii regulate a fost amânată astăzi, din motiv că unii membri au lipsit, iar în cadrul acesteia urma să fie examinate pachetele depuse de participanții la concurs.

Anastasia Televca, secretara comisiei ne-a comunicat că în cadrul concursului și-au depus dosarele trei firme, care sunt SA „PAT-7”, SRL „Auto Invest Grup” și SRL „Smetanca”. “La 18 ianuarie întreprinderea „Auto Invest Grup” și-a sistat activitatea fără a anunța conducerea sau prestatorii de servicii despre aceasta. A doua zi s-a înaintat propunerea de a desfășura un concurs pentru a selecta alte firme”, menționează consiliera din cadrul Consiliului orășenesc.

Astfel, urmează să fie selectate în cadrul concursului două firme, care vor deservi în total șase rute. “Autorizația dată este oferită pentru 8 ani de zile. Dacă vom lua autobuze cu anul fabricării 1991-1993, peste 8 ani acestea nu vor mai fi funcționale. Noi ne-am mirat de faptul că în concurs sunt înscrise firme care ne propun autobuze cu anul fabricării din 2009 și sunt bune”, comunică doamna Televca.

Potrivit viceprimarului Mihail Grabciuc, la ora actuală se așteaptă un răspuns din partea poliției economice. Prin urmare, membrii comisiei au la dispoziție trei săptămâni pentru a face public denumirele firmelor câștigătoare. “La 30 martie ne-am luat angajamentul ca timp de trei săptămâni să examinăm fiecare pachet minuțios și dacă corespunde după toate criteriile și întrunește toate condițiile din regulament sau nu”, a precizat secretara comisiei, Anastasia Televca.

Vă reamintim că la 30 martie s-a desfășurat concursul pentru atribuirea dreptului de deservire a rutelor regulate urbane de călători din oraşul Soroca. Următoarea ședință a comisiei este planificată la 11 aprilie, ora 12.00, în incinta Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.