O pâine gratis pentru pensionari și nevoiași

0
30

Cinci pâini zilnic din contul Magazinului „Norok” și câte ceva ce îi lasă inima unui cumpărător umple coșul de binefacere pentru pensionari și nevoiași. Ideea place persoanelor cu venituri modeste.

„Am văzut acest act de binefacere, spune Iulia Scripnic, proprietara magazinului, în țările europene și ne-am propus să încercăm și noi, mai ales că suntem în pragul sfintelor sărbători de Paști. Zilnic, din contul magazinului, punem în coș câte cinci pâini. La fel, cumpărătorii care vor să ne susțină pot lăsa câte ceva în coș. Beneficiarii sunt pensionarii și persoanele nevoiașe. Îndemnăm și alți agenți economici să ne urmeze exemplul”.

Natalia Volovicova aranjează cele cinci pâini în coș. Tocmai pleca mașina care adusese pâine. „Priviți, lumea lasă și crupe. Oamenii buni lasă după posibilitate. Puțină lume știe de coșul de binefacere. Beneficiarii se tem să ia. Se uită la mine cu jenă și să întindă mâna, să nu întindă mâna”, ne povesteşte vânzătoarea. „E foarte bună ideea, dar nu numai de Paști, dar în fiecare zi. Omul nu mănâncă numai de sărbători, da în fiecare zi”, îmi vorbește Silvia Chiroșca, pensionară, care se întoarce cu griji de la policlinică… Roman Lozan este șomer. Se așează pe bordură lângă magazin și-și trage piciorul beteag din drum. Îi explic intenția mea de a vorbi cu el. „E bună ideea pentru oamenii bătrâni. Un bun exemplu și pentru Guvernul nostru, să-și mai bată și ei capul de lumea nevoiașă.” Dacă veți avea nevoie de o pâine, îl întreb, o să veniți la coșul de binefacere? „Când voi avea nevoie de-o pâine, îmi vorbește jenat, voi veni”, conchide bărbatul. Se ridică greoi și pleacă în ograda unei construcții deteriorate din preajmă.

Proiectul este lansat de o săptămână şi deja are priză la cetăţeni.

Andrei Cojocaru,
stagiar, student în anul II, Facultatea de Litere, specialitatea jurnalism, USARB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.