Un polițist din Soroca este bănuit de corupere pasivă

0
27

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Soroca a fost reținut de ofițerii SPIA de comun cu procurorii anticorupție. Acesta este bănuit de corupere pasivă.

In urma investigațiilor s-a stabilit că persoana bănuită a pretins 600 euro pentru mușamalizarea și neexaminarea unui material înregistrat în REI-2 al IP Soroca, scrie într-un comunicat emis de MAI. În cadrul desfășurării perchezițiilor în biroul de serviciu al polițistului, a fost depistată suma în cauză, pretinsă și primită de la petiționar.

Astfel, polițistul a fost recunoscut în calitate de bănuit și la moment este reținut pe un termen de 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform indicilor infracţiunii prevăzută de art. 324 alin. (1) Cod penal al Republicii Moldova (Corupere pasivă). Pentru infracțiunea respectivă, legislația prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani, amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.