Şedinţa Comisiei pentru buget şi finanțe a consiliului orăşenesc: Proiectele sunt pregătite necalitativ

1
30

Astăzi, Consiliul orăşenesc Soroca se întruneşte în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi figurează circa 70 de proiecte de decizie, printre care cele privind activitatea Întreprinderilor Municipale (ÎM), a instituţiilor sociale din urbe şi proiectul privind executarea bugetului orăşenesc pentru anul 2016.

Aceleaşi subiecte au fost examinate, majoritatea şi avizate pozitiv, în cadrul şedinţei Comisiei pentru buget, finanțe, dezvoltarea social – economică, asistență  socială. Membrii comisiei s-au întrunit luni, şefii ÎM şi instituţiilor sociale, prezenţi şi ei la şedinţă, au raportat despre activitatea întreprinderilor pentru anul 2016. În adresa unora, aleşii locali au avut întrebări şi critici, atât pentru  conţinutul raportului, cât şi referitor la efectivitatea instituțiilor finanţate din bugetul orăşenesc.

Raportul de activitate a SA „Regie Apă-Canal Soroca” nu a fost prezentat, deoarece administratorul întreprinderii nu s-a prezentat la şedinţă.

Detalii vedeţi în înregistrările video:

Serghei Tâmco, directorul Şcolii sportive din Soroca

Igor Ranga, şeful Staţiei de salvare pe apă

Alesea Oţel, coordonatoare-interimară, Centrul de zi „Acasă”

Tatiana Botnari, director-interimar Centrul Social „Revenire”

Vasile Ciuntu, şeful Direcţiei Gospodărie Locativ Comunală

Eugenia Railean, directoare Centrul de Informare şi Documentare „Mihail Sadoveanu”

Raportul şefului Secţiei înverzire şi amenajare, Alexei Patraşcu, a stârnit critici din partea aleşilor locali. În opinia consilierilor, dânsul nu a adus cifre şi documente confirmative pentru  cheltuielile secţiei. Consilierii au avizat negativ acest proiect de decizie.

Alexei Patraşcu, şeful Secţiei înverzire şi amenajare

Proiectul deciziei privind eceturarea bugetului orăşenesc pentru  anul 2016  de asemenea a provocat multe întrebări şi critici. Consilierii fracţiunii PSRM au opinat că documentul este pregătit necalitativ, iar examinarea şi verificarea datelor necesită timp. Totodată consilierii s-au plâns de faptul că proiectul le-a fost înmânat prea târziu pentru a reuşi până la şedinţa de astăzi.  În replică, specialiştii primăriei au spus că greşelile enunţate sunt doar nişte greşeli tehnice, care vor fi eliminate în scurt timp.

Discuţii asupra proiectului de executare a bugetului pentru anul 2016

Din acelaşai motiv şedinţa a fost suspendată pentru a doua zi. Astfel, miercuri, consilierii au examinat proiectul de executare a bugetului pentru anul precedent, dar şi proiectul privind aprobarea bugetului orăşenesc pentru anul 2017.

După cum ne-a informat şeful Comisiei  pentru buget, finanțe, dezvoltarea social – economică, asistență  socială, Serghei Coşman, consilierii au avizat pozitiv proiectul de executarea bugetului orăşenesc pentru anul 2016, celălalt proiect de decizie primind aviz negativ.

Amintim că până în prezent, Consiliul orășenesc Soroca nu a aprobat bugetul oraşului pentru anul 2017.

1 COMENTARIU

  1. Am privit si am ramas socata .Urgent trebuie de facut ordine.Este penibil .Nici macar nu stiu sa stee corect la masa si sa respecte faptul ca cetatenii ii privesc,gesturile si felul de a mentine un discurs al unora vorbeste despre faptul ca detin de toate dar ca le lipseste inteligenta .Se cearta ,vin nepregatiti,.Care vede acest circ unde unii nici nu le-a ajuns loc la masa ,se creaza o imagine de un sat unde predomina Colhozul.Am vazut doar citeva femei ,care ataca doar ca se evedentieze iar pina la urma nimic nu se rezolva.Trist ,dezgustator si revoltator,in rezultat un oras RUINA……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.