În vizită la şcoală

0
59

Un grup de copii din grupa pregătitoare a grădiniţei nr.6 “Ghiocel” din oraşul Soroca au mers de curând pentru prima oară la şcoală. Deşi mai este încă jumătate de an până la 1 septembrie, aceştia şi-au dorit să-i calce mai repede pragul pentru a afla ce mistere se întâmplă în “împărăţia cunoştinţelor”.

Marianna Haric, învăţătoare de clasele primare: “Eu mă bucur foarte mult când copiii vin de la grădiniţă ca să vadă unde îşi vor continua studiile. Mă bucură mult când văd că ochii lor strălucesc şi sunt dornici de a face carte. Zâmbetul de pe buzele lor arată că sunt copii deştepţi şi cu sufletul mare, care vor cuceri lumea cărţii”.

Cea mai mare bucurie pentru unii a fost să afle că la şcoală nu vor trebui să doarmă la prânz, în rest aceeaşi atmosferă caldă ca la grădiniţă. Liceul “Petru Rareş” pe care l-au vizitat le-a plăcut din prima, apoi au probat băncile comode care-i vor “găzdui” pe o parte dintre ei în viitorii patru ani. “Mie mi-a plăcut la şcoală cum copiii învăţă, cum scriu şi citesc, îmi spune după ce a ieşit din bibliotecă Sonia Mihalaş. Şi învăţătoarele mi-au plăcut, eu vreau la şcoală ca să ştiu mai multe lucruri şi să fiu deşteaptă”. Şi Dumitru Schiba a rămas impresionat de cele văzute la liceu.

Angela Madonici, educatoare: “Vizita la şcoală este foarte importantă, căci acesta va fi primul pas în viaţa mai largă a copiilor. Este important atât pentru copii şi părinţi, cât şi pentru noi, educatorii, care ne vom mândri cu succesele lor, fiindcă este şi rezultatul muncii noastre”.

“Mie mi-au plăcut mult clasele şi biblioteca, totul mi-a plăcut. Eu vreau să fiu doctor şi când o să vin la şcoală o să învăţ şi o să citesc foarte mult”. Picii de la grădiniţă au primit cadouri şi le-au demonstrat viitoarelor învăţătoare că sunt buni la toate, la cântece, la ghicit fragmente din poveşti, iar cât priveşte şotiile… vor afla ele din toamnă. La rândul lor, elevii din clasele a patra au avut mai multe gânduri frumoase pentru semenii lor mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.