În vizită la şcoală

Un grup de copii din grupa pregătitoare a grădiniţei nr.6 “Ghiocel” din oraşul Soroca au mers de curând pentru prima oară la şcoală. Deşi mai este încă jumătate de an până la 1 septembrie, aceştia şi-au dorit să-i calce mai repede pragul pentru a afla ce mistere se întâmplă în “împărăţia cunoştinţelor”.

Marianna Haric, învăţătoare de clasele primare: “Eu mă bucur foarte mult când copiii vin de la grădiniţă ca să vadă unde îşi vor continua studiile. Mă bucură mult când văd că ochii lor strălucesc şi sunt dornici de a face carte. Zâmbetul de pe buzele lor arată că sunt copii deştepţi şi cu sufletul mare, care vor cuceri lumea cărţii”.

Cea mai mare bucurie pentru unii a fost să afle că la şcoală nu vor trebui să doarmă la prânz, în rest aceeaşi atmosferă caldă ca la grădiniţă. Liceul “Petru Rareş” pe care l-au vizitat le-a plăcut din prima, apoi au probat băncile comode care-i vor “găzdui” pe o parte dintre ei în viitorii patru ani. “Mie mi-a plăcut la şcoală cum copiii învăţă, cum scriu şi citesc, îmi spune după ce a ieşit din bibliotecă Sonia Mihalaş. Şi învăţătoarele mi-au plăcut, eu vreau la şcoală ca să ştiu mai multe lucruri şi să fiu deşteaptă”. Şi Dumitru Schiba a rămas impresionat de cele văzute la liceu.

Angela Madonici, educatoare: “Vizita la şcoală este foarte importantă, căci acesta va fi primul pas în viaţa mai largă a copiilor. Este important atât pentru copii şi părinţi, cât şi pentru noi, educatorii, care ne vom mândri cu succesele lor, fiindcă este şi rezultatul muncii noastre”.

“Mie mi-au plăcut mult clasele şi biblioteca, totul mi-a plăcut. Eu vreau să fiu doctor şi când o să vin la şcoală o să învăţ şi o să citesc foarte mult”. Picii de la grădiniţă au primit cadouri şi le-au demonstrat viitoarelor învăţătoare că sunt buni la toate, la cântece, la ghicit fragmente din poveşti, iar cât priveşte şotiile… vor afla ele din toamnă. La rândul lor, elevii din clasele a patra au avut mai multe gânduri frumoase pentru semenii lor mai mici.

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About Vadim Șterbate
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova Reporter la Revista Tinerilor Români de Pretutindeni „ACUM” (2002), Reporter la Publicaţia Periodică “Observatorul de Nord” (2002 – 2009, 2014-prezent), Reporter şi prezentator la Studioul de televiziune “Sor-TV” (2002 –2009), Reporter la “Jurnal TV” - Departamentul Ştiri, “Jurnal de Weekend” și “Asfalt de Moldova” (2009 – 2011), Reporter al emisiunii “Prima Oră” la “Prime TV” (2011- 2014)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.