Ce înseamnă Postul Mare al Paştelui?

0
22

Postul Mare al Paştelui înseamnă iertarea păcatelor, bunătatea sufletească, ajutorul pe care îl poţi face unui om nevoiaş, bisericii şi, nu în ultimul rând, alimentaţia corectă… Au trecut două săptămâni din Postul Mare, însă mulţi dintre noi nu ştiu cum să se alimenteze cu o hrană sănătoasă.

Or, postul înseamnă anumite restricţii alimentare — renunţarea la carne, lactate şi schimbarea regimului alimentar, dacă nu pentru toată perioada postului, măcar pentru o perioadă din post. Prin abţinerea de la alimentele bogate în grăsimi animale (benefice în timpul iernii) postul este binevenit la început de primăvară, pentru că oferă organismului confort fizic şi îl ajută se elibereze de toxine. Pe de altă parte, Postul Mare nu presupune înfometarea. Există o mulţime de produse permise în această perioadă. Cele mai recomandate rămân boboasele, nucile şi seminţele, care sunt bogate în grăsimi vegetale. La fel de importante sunt şi legumele, fructele proaspete bogate în vitamine şi fibre, care aprovizionarea organismului cu energie. Nu trebuie să lipsească nici cerealele — porumbul, hrişca, orezul, fulgii de ovăz. Se mai permit fabricatele de soia, uleiurile vegetale, ciupercile, margarina vegetală, halvaua, mierea.

Apropo, aflându-mă în prima şi a doua săptămâna a Postului Mare în Catedrala Adormirea Maicii Domnului, sub conducerea Preasfinţitului Ioan şi a preoţilor din acest sfânt locaş, le aducem sincere mulţumiri şi toată consideraţiunea noastră pentru efortul depus, pe parcursul acestui termen, cu bunăvoinţa şi ajutorul Domnului.

Din partea enoriaşilor acestei parohii —
Elena REVENCO, colaboratoare la Muzeul din Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.