Proteste în Moldova, dar și Ucraina, împotriva construcţiei hidrocentralelor pe Nistru

În după-amiaza acestei zile, 14 martie, cetățeni moldoveni, dar și ucraineni vor protesta împotriva construcţiei hidrocentralelor pe Nistru.

Acțiuni de protest se vor desfășura în oraşele Ivano-Francovsk, Cernăuţi, Ternopol, Viniţa, Soroca, Bălţi, Chişinău, Tiraspol, Bender şi Odesa, informează ecopresa.md.

În Soroca, începutul manifestării are loc astăzi, la 15:30, în apropiere de Cetatea Soroca.

Guvernul Ucrainei a adoptat anul trecut Programul de dezvoltare hidroenergică până în anul 2026, program care prevede construirea a șase hidrocentrale pe cursul superior al Nistrului. Același lucru este prevăzut și în proiectul Strategiei de dezvoltare energetică a țării până în anul 2035, potrivit ecopresa.md.

“Haideți împreună să salvăm râul Nistru!” vin cu un îndemn organizatorii către toți cei care nu sunt indiferenți de soarta fluviului.

Menționăm că la 14 martie este marcată Ziua internațională a râurilor.

Citește: Acțiune de protest: “Haideți împreună să salvăm râul Nistru!”

Preluarea știrilor, reportajelor și interviurilor de pe site-ul Observatorul.md se face doar până la 300 caractere cu indicarea sursei (www.observatorul.md – link activ la știrea respectivă ).

About OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.