Alte 11 sectoare de supraveghere de vecinătate deschise în sate (FOTO)

0
79

La începutul lunii martie, în raionul Soroca au fost inaugurate 11 Sectoare de Supraveghere de Vecinătate în raionul Soroca. Este vorba despre satele Vădeni (2), Rubleniţa (1), Cosăuţi(1), Iorjniţa (1), Egoreni (1), Holoşniţa (1), Şeptelici (1), Tătărăuca Veche (1) şi Hristici (1).

La evenimentul de inaugurare au participat reprezentantul Direcţiei Generale Securitate Publică a IGP, Daniel Mazepa, şefii de sector, şefii de post a IP Soroca din localitatea pe care o deservesc, primarii, liderii şi membrii de sectoare. Reprezentantul IGP a comunicat tuturor celor prezenți despre beneficiile pe care le oferă proiectul, mecanismul de comunicare cu membrii sectoarelor, cum să-și protejeze proprietatea, familia şi cum pot contribui la asigurarea ordinii în localitatea unde locuiesc.

Prin urmare, în aceste sectoare au fost plasate panouri cu mesajul: ,,Atenție, sector supravegheat de vecini”.

Potrivit Ludmilei Sochircă, ofițer de presă al IPS, în raionul Soroca au fost create până în prezent 42 de Sectoare de Supraveghere de Vecinătate, dintre care 37 au fost deschise. Ulterior urmează a fi create câteva sectoare în alte localități.

Menționăm că supravegherea de Vecinătate este un parteneriat între poliţie şi cetăţeni. Fiecare membru al comunităţii, indiferent de vârstă, poate contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii, prin acţiuni de supraveghere şi înştiinţarea organelor de poliţie despre activităţile suspecte. Supravegherea de Vecinătate este o acţiune comună în care se implică actorii comunitari: vecinii, poliţia, administraţia publică locală şi organizaţiile civice interesate. Aceasta funcționează potrivit cu sloganul „Dacă văd ceva suspect atunci reacționez!”.

Supravegherea de Vecinătate este un model econom si eficient, bazat pe solidaritatea cetățenilor şi ajutorul reciproc. Programul este conceput pentru a spori gradul de securitate şi prevenire a infracţionalitaţii la nivel de comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.