„Dragobetele sărută fetele” la Soroca

0
74

Dragostea este sărbătorită astăzi, la Soroca. Începând cu ora 15.00, în incinta Palatului de Cultură, va avea loc sărbătoarea “Dragobetele sărută fetele”, în cadrul cărei se desfăşoară un concurs cu participarea elevilor.

Mai multe perechi de elevi ai liceelor şi colegiilor din Soroca, vor concura între ele în câteva probe. Aceştia vor fi jurizaţi de un juriu. Trei cupluri, care vor acumul cel mai mare punctaj, vor fi premiaţi cu 1000 lei pentru locul I, 800 lei pentru locul II şi 600 lei pentru locul III.

Scopul evenimentului este promovarea valorilor naţionale , selectarea tinerilor talente cu capacitaţăţi artistice dosbite, promovarea şi valorificarea folclorului autentic, dragostei şi bunei dispoziţii , creaţiei artistice  de diferite genuri, organizarea  serei de odihnă a tineretului prin prisma genurilor de artă” a menţionat Lidia Ungureanu, specialist principal în organizarea sărbătorilor publice, al Secţiei Cultură şi Turism.

Sărbătoarea Dragobete, marcată anual la 24 februarie, este cunoscuta şi sub numele de “Ziua Indragostiţilor”. Legenda spune că Dragobete era fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziții. Acesta mai era numit “Cap de Primăvara” sau “Cap de Vară” şi era identificat cu Cupidon, zeul iubirii în mitologia română şi cu Eros, corespondentul acestuia în mitologia greacă.

Un alt nume al Dragobetelui era Năvalnicul, fiind perceput şi reprezentat ca un fecior frumos şi extrem de iubăreț, care le făcea pe tinerele fete să-şi piardă mințile.

Sărbătoarea “Dragobetele sărută fetele” este organizată de Secţia raională Cultură şi Turism, în colaborare cu Serviciul Tineret şi Sport al Consiliului Raional Soroca.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.